Streaming diensten

Transcoding

Bij een video on-demand dienst is één van de meest belangrijke stappen het transcoderen van het bronbestand naar de juiste formaten met de juiste configuratie en bitrates. Dit is een stap die het beste volledig kan worden geautomatiseerd met eventuele videobewerkingslagen, waarbij tekst of een logo aan elke video kan worden toegevoegd. Wij beschikken over een eigen transcoding-cluster dat als losse dienst is af te nemen en standaard inbegrepen zit bij onze streamingdiensten.

Lees meer

On-demand Streaming

Met video on-demand is het mogelijk om videoclips ter beschikking te stellen aan uw bezoekers. Dit kunnen bezoekers via de desktop/mobiel of een settopbox zijn. Het voordeel van het gebruik van een echt streamingplatform is dat u bezoekers een betere video-ervaring kunt geven dankzij adaptive streaming. Ook zijn de video's moeilijker te downloaden en kunt u veel bandbreedte besparen omdat de video's niet progressief downloaden.

Lees meer

24/7 Live Streaming

Om onze live streamingdiensten te gebruiken levert u ons één signaal per stream. Wij transcoderen deze on the fly naar meerdere bitrates waardoor gebruikers een betere live-ervaring krijgen. Ook is het mogelijk om DVR in te schakelen waarbij de gebruiker kan pauzeren en tot een vooraf bepaalde tijd kan terug spoelen. Daarnaast kunnen wij broadcast omgevingen leveren waarbij een 24/7 channel van onze omgeving wordt gestreamd. Uitgaande streams zijn te bewerken met bijvoorbeeld logo's of andere content.

Lees meer

Private Streaming

We zien het steeds vaker. Uitvaarten, trouwplechtigheden, kerkdiensten, evenementen waarbij een deel van de genodigden niet aanwezig kan zijn. Door verblijf in het buitenland of vanwege een slechte gezondheid. En zeker in de huidige omstandigheden in crisistijd. Het online mee kunnen en mogen kijken bij een dergelijke evenementen compenseert natuurlijk niet volledig het gemis van aanwezigheid ter plekke, maar betekent zeker wel een meerwaarde voor degene, die anders thuis zou zitten of onderweg zou zijn zonder enige betrokkenheid. En ook voor de wel aanwezigen is het waardevol te weten dat er via een online oplossing velen mee kunnen kijken.

Lees meer

Volledige streamingoplossing of streaming CDN?

Wij nemen u graag al het werk uit handen met onze streamingoplossing. Deze oplossing bestaat uit transcoding & encoding cluster, dat ervoor zorgt dat video's worden aangeboden in meerdere bitrates via een adaptive stream. Vervolgens wordt deze aangeboden via ons hypersnelle streaming CDN. De consument bekijkt uiteindelijk de video via onze gemakkelijk te embedden player.

Natuurlijk is het ook mogelijk om onze diensten in uw netwerk te integreren. Misschien gebruikt u liever uw eigen player, of maakt u graag alleen gebruik van ons CDN. Alles is mogelijk. Al onze diensten gebruiken API's en webhooks voor eenvoudige integratie.

Ons platform is open en biedt de flexibiliteit die nodig is om te kunnen ontwikkelen. Maak en beheer snel uw eigen Virtual Private Servers. Up- en downgrade onderdelen los van elkaar of maak gebruik van ons Openshift/ Kubernetes platform voor continuous integration. We bieden alle tooling waar developers graag mee werken.

Vragen? Bel 088-2021900 of mail naar info@scalia.nl

Onze specialisten adviseren u graag over de mogelijkheden.