On-demand streaming

Vervolg op on-demand streaming

On-demand Streaming

Met behulp van ons streamingplatform bent u in staat om gemakkelijk on-demand content aan uw gebruikers te serveren. Dit kunnen bijvoorbeeld korte fragmenten zijn bij een artikel, maar ook volledige video's en/of audiobestanden. Scalia beschikt over een geavanceerd streamingplatform dat er voor zorgdraagt dat uw bestanden in een veilige omgeving worden opgeslagen en direct beschikbaar zijn voor de bezoekers van uw website. Scalia beschikt over een infrastructuur met een zeer hoge capaciteit. Ook bij speciale evenementen die veel bandbreedte vereisen kan het platform gemakkelijk sterk opschalen.

Video Playout

Nadat de video's door uw of door ons transcoding platform in de juiste bitrates en codecs zijn toegevoegd aan ons streamingplatform, kunt u deze direct aanbieden op uw website. Met behulp van een api-call naar uw platform wordt u ervan op de hoogte gesteld dat de video’s beschikbaar zijn. Ons platform heeft slechts één .mp4 bestand per bitrate nodig waarna deze in vrijwel alle mogelijke protocollen gestreamd kan worden. Dit voorkomt onnodig verbruik van storage.

Ondersteunde protocollen

MPEG-DASH

Apple HLS

Adobe RTMP

Adobe HDS

Microsoft Smooth Streaming

RTSP/RTP

Anti-hotlinking

U heeft de mogelijkheid om alle video's op ons platform direct en zonder anti-hotlinking ter beschikking te stellen. De video beschikt over één unieke stream-url die voor elke gebruiker hetzelfde is. In de meeste gevallen activeren onze klanten onze anti-hotlinking module. Het is dan mogelijk om vanuit uw omgeving een api-call te doen naar ons streamingplatform waar aan de hand van enkele gegevens van uw bezoeker een unieke url wordt gegenereerd. Deze is per bezoeker uniek en vervalt na een door u aangegeven termijn. Door middel van deze unieke url’s kunnen uw website bezoekers de link naar de video niet met derden delen. Deze dienst is standaard inbegrepen bij onze streamingdiensten.

DRM of AES encryptie

Het beveiligen van video's wordt met de dag steeds belangrijker. Ons platform biedt de mogelijkheid om on the fly DRM toe te voegen aan uw video's. We ondersteunen DRM's zoals Widevine / Fairplay en Playready als zware beveiliging voor uw videobestanden en AES encryptie als lichte beveilingsmethode. Waar DRM een bereik heeft van ongeveer 70% van de browsers / devices is dit bij AES ruim 93%.